dbogar | Dátum: Péntek, 2012-08-31, 9:18 AM | |
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 320
Hírnév: 2
Állapot: Offline
| Egy eszkimó asszony megtépázott álma
egy kasza élezésekor egyetlen félresiklott mozdulat is elég akár egy pillanatnyi rövidzárlat hogy az életemből kilépj elég egy dobbanásnyi csendre érzelemmel válaszolni s egy kis szikrától is fellobban a szerelem s ahogy égni tud ilyenkor mikor még csak éppen felcsap a lángja de hogy fáj ha csak egyetlen tűznyelv is nem a szívedet találja
a kisiklott láng marása lüktet szüntelen a megsértett égett tested sebéből kisercenő cseppek a földre hullott vércseppek vörös rózsaként terült szét a testeden mint szomjas földeken s azonnal magadba szívtad ahogyan én is tettem mikor a szívemben robbanó szikrákat éltettem sárga rózsaszirmokon a lobogó lángot testedre hintettem illatuk mostanra már a lelkedbe égtek
most csak állok a kiélezett kaszával és ámulok a felébredt másnapos ragyogáson ahogy a Nap fénye rám csap a kerti bokrok mögül és a kerti árnyakkal kergetőznek a harmatos pázsiton s mint kaszám élesre fent pengéje siklanak a fű felett és a sárga rózsaszirmokkal beterített tested rajzolják elém a lelked a tested szövődményei ivódnak belém a tavaszi vetés őszi termései fölött ölelkező lelkünk mint tűz nélküli téli hajnalon jégbe befagyva halódva a reménytelenség ösvényére téved mint egy eszkimó asszony megtépázott álma húzol még magadhoz langyosan a hidegtől lelassult mozdulatod szétveti a szikrákat s rajtad is úrrá lesz ...
|
|
| |